Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Formule vereenvoudigen

Hoi,

Wat mij erg interesseert is het vereenvoudigen van formules en breuken. Het zit zo, soms snap ik het heel snel, soms zie ik helemaal niet, bv. deze twee simpele sommen, hoe vereenvoudig ik deze? Wat is de logica achter het vereenvoudigen, zijn daar stappen voor?
Bv. wat is de stappenplan om deze twee sommen te vereenvoudigen?

(c4+c2)/(c7-c3)

en

(a3+15)/a2

Alvast bedankt voor uw hulp.

Ersin
Student hbo - dinsdag 19 oktober 2004

Antwoord

(c4+c2)/(c7-c3)= {alle termen delen door c2} = (c2+1)/(c5-c) =
(c2+1)/{c(c4-1)} = (c2+1)/{c(c2+1)(c2-1)} = 1/{c(c2-1)}

(a3+15)/a2 = a + 15/a2 {alle termen apart door a2 delen}.

Met vriendelijke groet

JaDeX

jadex
dinsdag 19 oktober 2004

 Re: Formule vereenvoudigen 

©2001-2024 WisFaq