Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

 Dit is een reactie op vraag 28672 

Re: Random getallen

Bedankt voor je antwoordje maar hoe doe ik het nu in de praktijk...vb in excel??
Help je me nog even stap voor stap??
Thanks
Helga

Helga
Iets anders - dinsdag 19 oktober 2004

Antwoord

Beste Helga,

Je kunt in Excel random getallen van 1 t/m 65 genereren met

=AFRONDEN.NAAR.BOVEN(65*ASELECT();0)

Dat in 50.000 cellen doen is wel een heleboel. Misschien kun je beter veelvouden van 10 euro of 100 euro nemen, en dan kun je met 5000 resp. 500 cellen toe.

Okay, laten we zeggen dat je kiest voor 5000 cellen, dan maak je bijvoorbeeld 100 rijtjes van 50 randomgetallen (de formule kun je natuurlijk verslepen). Deze cellen vormen een gebied, als je linksbovenaan bent begonnen op je werkblad is dat A1:AX100.

Wil je weten wat je op dag 1 moet betalen, dan zoek je dat uit met

=AANTAL.ALS(A1:AX100;"=1")

Ik hoop dat je hiermee voldoende uit de voeten kunt.

FvL
dinsdag 19 oktober 2004

 Re: Re: Random getallen 

©2001-2025 WisFaq