Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Verzekeringskosten berekenen

gegeveN:
goederen 445550
vracht 3810
poliskosten 210
premie ..... 6 0/00 van polis bedrag
------------
C.I.F. waarde 449570 + 0.006 van polisbedrag
Imaginaie winst 20% 89914 + 0.0012van polisbedrag
---------------
Polisbedrag 539484 + 0.0072van polisbedrag

Het polisbedrag is 539484 : 0.9928 = 543.396,45

premie 6 0/00 van 543396.45 = 3260,38
poliskosten 210,==
--------
verzekeringskosten 3470,38

Het hele verhaal begrijp ik tot aan: Het polisbedrag is.............. Hoe komt men aan 0,9928??
Ik hoop dat iemand kan helpen.
Met vriendelijke groet.
Anna T

Anna T
Leerling mbo - maandag 18 oktober 2004

Antwoord

Hallo Anna,

Polisbedrag = 539.484 + 0,0072 van polisbedrag
dwz polisbedrag stellen op 100%

539.484 = 100%-0,72% = 99,28%

Polisbedrag = 539.484/99,28*100 = 543.396,45
Of:(in èèn keer) 539.484/0,9928 = 543.396,45

met groet

pl
maandag 18 oktober 2004

©2001-2024 WisFaq