Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Inhoud van een lichaam

Halo, ik heb weer een probleem; twee congruente kegels met een hoogte gelijk aan 2 keer de straal R van hun grondvlak hebben een gemeenschappelijke as en zijn zodanig geplaatst dat elk van hen zijn top heeft in het grondvlak van de andere. bereken het volume van de 2 kegels.

het volume van de kegel : 1/3·$\pi$·r2·h
ik vervang h door r en krijg
1/3·$\pi$·r3 = V
nu heb ik 2 van die kegels dus :1/3·$\pi$·r3 + 1/3·$\pi$·r3 = 2/3·$\pi$·r3 = V maar dat klopt niet het moet 7/6·$\pi$·r3 = V

kan iemand me misschien met dit probleem helpen?
bedankt

winny
2de graad ASO - maandag 18 oktober 2004

Antwoord

q28698img1.gifZie de afbeelding hiernaast.

De inhoud van één zo'n afgeknotte piramide is:

1/3·$\pi$r2·2r-1/3·$\pi$(1/2r)2·r=...

..en daar heb je er dan twee van!

Zou moeten kunnen zou ik denken...

WvR
maandag 18 oktober 2004

©2001-2024 WisFaq