\require{AMSmath} Breuken vereenvoudigen Ik ben op zoek naar de regels die gebruikt mogen worden om breuken te vereenvoudigen. Waar kan ik een overzicht vinden? Bob Ja Student hbo - woensdag 24 april 2002 Antwoord Bij het vereenvoudigen van breuken is er maar één regel: Bij breuken mag je tellen en noemer delen door hetzelfde getal Uiteraard moet de deling wel 'mooi' uitkomen, anders wordt het een rommeltje. Voorbeeld 18/24=9/12=3/4 Delen door resp. 2 en 3, maar je kan natuurlijk ook direct delen door 6. WvR woensdag 24 april 2002 ©2001-2024 WisFaq
\require{AMSmath}
Ik ben op zoek naar de regels die gebruikt mogen worden om breuken te vereenvoudigen. Waar kan ik een overzicht vinden? Bob Ja Student hbo - woensdag 24 april 2002
Bob Ja Student hbo - woensdag 24 april 2002
Bij het vereenvoudigen van breuken is er maar één regel: Bij breuken mag je tellen en noemer delen door hetzelfde getal Uiteraard moet de deling wel 'mooi' uitkomen, anders wordt het een rommeltje. Voorbeeld 18/24=9/12=3/4 Delen door resp. 2 en 3, maar je kan natuurlijk ook direct delen door 6. WvR woensdag 24 april 2002
WvR woensdag 24 april 2002
©2001-2024 WisFaq