\require{AMSmath} Domein en nulpunten van logaritmische functies Ik vraag me af hoe je het domein en nulpunten van volgende functies bepaald want ik zou het echt niet weten. 1) y= 2log(5-x) / x+2 2) y= 2x / x+2 3) y= 5log(x+2/3x) 4) y= 7^(√x) alvast bedankt yannic 3de graad ASO - maandag 18 oktober 2004 Antwoord Wanneer is een quotient (breuk) van twee uitdrukking nul? Als de teller nul is (en de noemer niet tegelijk ook). Wanneer is een logaritme nul? Als je voor het 'argument' de waarde 1 neemt. Dus 2log(x)=0 als x=1. Wanneer is cx=0 met c:een constante? Niet... dat kan niet. Gewapend met deze kennis zou je bij bovenstaande functies de nulpunten moeten kunnen bepalen! WvR maandag 18 oktober 2004 ©2001-2024 WisFaq
\require{AMSmath}
Ik vraag me af hoe je het domein en nulpunten van volgende functies bepaald want ik zou het echt niet weten. 1) y= 2log(5-x) / x+2 2) y= 2x / x+2 3) y= 5log(x+2/3x) 4) y= 7^(√x) alvast bedankt yannic 3de graad ASO - maandag 18 oktober 2004
yannic 3de graad ASO - maandag 18 oktober 2004
Wanneer is een quotient (breuk) van twee uitdrukking nul? Als de teller nul is (en de noemer niet tegelijk ook). Wanneer is een logaritme nul? Als je voor het 'argument' de waarde 1 neemt. Dus 2log(x)=0 als x=1. Wanneer is cx=0 met c:een constante? Niet... dat kan niet. Gewapend met deze kennis zou je bij bovenstaande functies de nulpunten moeten kunnen bepalen! WvR maandag 18 oktober 2004
WvR maandag 18 oktober 2004
©2001-2024 WisFaq