Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Vergelijking

Hallo,
ik ben boekhouder en heb problemen met een vergelijking met twee onbekenden.

Ziehier de vergelijking :

a6%+b21%=358,73

kan je mij helpen zodat ik dit op andere gelijkaardige voorbeelden kan toepassen

Destoo
Iets anders - maandag 18 oktober 2004

Antwoord

Eén vergelijking met twee onbekenden heeft oneindig veel oplossingen.

Schrijf de vergelijking als : a.6/100 + b.21/100 = 358,73

a.6/100 = 358,73 - b.21/100

a = 358,73.100/6 - b.21/100.100/6

a = 5978,83 - 7/2.b

Geef b nu een waarde; de waarde van a kun je hieruit berekenen.

Bijvoorbeeld : b = 1000,00
a = 5978,83 - 3500,00 = 2478,83

LL
maandag 18 oktober 2004

©2001-2024 WisFaq