Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Insluitstelling

Hallo,

ik ben bezig met 2 vragen over de insluitstelling. Je moet de limiet van een functie berekenen en ook de functie's f(x) en h(x) die de functie insluiten. De eerste lukt me:

lim x$\to$0 van: x2·sin(1/x). Ik weet dat -1$\leq$sin(1/x)$\leq$1 en dus dat -x2$\leq$x2·sin(1/x)$\leq$x2. De functie f(x)=-x2 en de functie h(x)=x2. De limieten van deze twee voor x$\to$0 is 0, dus vanwege de insluitstelling is ook de limiet x$\to$0 van x2·sin(1/x) = 0.

Nu alleen het probleem, want bij deze limiet lukt het me niet om hetzelfde te doen: lim x$\to$0 van: √x·cos2(1/x). Kunt u me helpen?

Alvast bedankt!

Joost
Student universiteit - maandag 18 oktober 2004

Antwoord

Voor alle x geldt:
0·√x$\leq$√x·cos2(1/x)$\leq$1·√x.
Daarmee ben je er toch...... of niet soms?

Met vriendelijke groet

JaDeX

jadex
dinsdag 19 oktober 2004

©2001-2024 WisFaq