Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Vergelijking

Hallo,

ik ben bezig met het volgende vraagstuk:

2 · ln 4x -1 = 3

Het boek geeft als antwoord: 1/4 · e7/2
Ik zelf krijg als antwoord: √(1/16) · e4.
Als ik een grafiek teken in Maple zou het antwoord rond de 2 moeten liggen. Ik heb alles gedaan wat ik me kan bedenken en weet niet wat nu de juiste manier is om dit te berekenen. Kunt u me helpen?

Alvast bedankt!

Joost
Student universiteit - zondag 17 oktober 2004

Antwoord

Antwoorden zijn in ieder geval fout!

2 · ln 4x - 1 = 3
2 · ln 4x = 4
ln 4x = 2
4x=e2
x=1/4e21,847...

Lijkt me nogal recht-toe-recht-aan, dus wat is het probleem?

WvR
zondag 17 oktober 2004

©2001-2024 WisFaq