Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Exponentiele vergelijkingen

1.) 12·22x-1 - 4x+1 = 41/2

2.) 4x + 7 = 3·21-x + 22x+1

Kun je me aub helpen ik kan er echt niet aan geraken, bedankt alvast.

Nathan
3de graad ASO - zaterdag 16 oktober 2004

Antwoord

In de eerste vergelijking komt 22x en 4x = 22x voor.
Schrijf 22x-1 als 22x/2 en doe iets dergelijks met 4x+1.
Stel nu 22x gelijk aan z en je bekomt een eenvoudige vergelijking. Uit de waarde van z bereken je tenslotte x.

Doe hetzelfde in de tweede vergelijking. Je bekomt dan een eenvoudige vergelijking van de derde graad in z.

LL
zaterdag 16 oktober 2004

©2001-2024 WisFaq