Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Logaritmische vergelijkingen

2{log2(x-1)-log4(x2+1)}=1-log425
Het antwoord is {3} maar ik kan er niet aankomen. Alvast bedankt.

Nathan
3de graad ASO - zaterdag 16 oktober 2004

Antwoord

Schrijf log4(x2+1) als log2(x2+1)/log24 = log2(x2+1)/2
Doe hetzelfde met log425
1 = log22
Zowel het linker- als rechterlid kun je nu schrijven als een vorm in log2...

Uit log a = log b volgt a = b

Los deze vierkantsvergelijking in x op en controleer of de gevonden oplossingen ook voldoen aan de opgave.

LL
zaterdag 16 oktober 2004

©2001-2024 WisFaq