Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Machtsverheffen met breuken

Goedenavond, mijn zoon kwam vanavond thuis met de volgende vraag waarop ik hem geen antwoord kon geven. hoe bereken je de volgende macht.
33,7 = 58,2570705593
Bij de volgende macht ben ik er intussen achter, te weten
23,5 = 2x2x2xÖ2.
Alvast bedankt voor je antwoord. Groeten.

jac. w
Ouder - zaterdag 16 oktober 2004

Antwoord

Voor 33,7 zou je kunnen schrijven 337/10=10Ö337.

Maar wat schiet je daar mee op? Waarschijnlijk pak je dan toch een rekenapparaat! Dus waarom niet gewoon in toetsen:


of


...of iets dergelijks...!?

WvR
zaterdag 16 oktober 2004

©2001-2024 WisFaq