Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Een kogel weggeschoten met een kanon

Ik moet voor 't school het vraagstuk oplossen dat gaat als volgd: De baan van een kogel, weggeschoten met een kanon, wordt bepaald door de vergelijking y=-0.01x²+0.79x+1.62. Hierin stelt x de horizontale afstand voor tot de vuurmond van het kanon in meter en y de hoogte, eveneens in meter.

1)Op welke hoogte bevindt zich de vuurmond van het kanon?
2)Op welke afstand van het kanon zal de kogel neerkomen?

Maarte
2de graad ASO - donderdag 14 oktober 2004

Antwoord

1) Op het moment dat de kogel nog in de loop zit, is x = 0.
Vul dat dus in de formule in.

2) Als de hoogte 0 is, is de kogel op de grond gekomen. Stel daarom y = 0 en los de vergelijking 0,01x2 + 0,79x + 1,62 = 0 op. Dit is met de abc-formule te doen.

MBL
donderdag 14 oktober 2004

©2001-2024 WisFaq