Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Hoeveel liter water

Bij een fikse regenbui viel 1 cm regen. Hoeveel liter water viel er op een rechthoekig gazon van 8 m bij 6 m?

-ik heb tot nu maar: Lengte x Breedte = 8m x 6m = 48m2
maar ik weet niet hoe ik hierna verder moet (als dat stuk al juist is tenminste)

Stepha
Iets anders - donderdag 14 oktober 2004

Antwoord

Die 1 cm is de hoogte van het waterniveau op een vlak oppervlak.
Het volume is dus 48 m2 (oppervlakte) x 0,01 m (hoogte) = 0,48 m3 = 480 dm3 = 480 liter.

LL
donderdag 14 oktober 2004

©2001-2024 WisFaq