Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Elasticiteit loglineaire functie

Hello :) weet ert iemand hoe ik kan bewijzen dat de richtingscoëfficient van de loglineare functie:

lny= ß1 + ß2lnx + ei gelijk is aan de elasticiteit
(delta X/delta Y maal Y/X)
hoe kan ik dit bewijzen?

Christ
Student universiteit - woensdag 13 oktober 2004

Antwoord

De elasticiteit van een functie f(x) (Ef/Ex) heeft ook nog een andere definitie nl: E(f)/Ex= x D(f) / f
met D(f) dus de eerste afgeleide naar x van de functie f(x).

Uit ln(y)=b1+b2ln(x)+ei haal je dat
f(x)=y=eb1+b2ln(x)+ei.

= D(f)= (b2/x)*f
= Ef/Ex = b2 = richtingscoëfficiënt van de loglineaire rechte.

Mvg,

Els
dinsdag 19 oktober 2004

©2001-2024 WisFaq