Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Wat is het verschil tussen (-3)² en -3²?

Wat is het verschil tussen (-3)2 en -32 en hoe zit het met de berekening ervan? Werkt dit hetzelfde als in de formule x2+2 of is dat een ander verhaal?

Liesje
Leerling onderbouw vmbo-havo-vwo - woensdag 13 oktober 2004

Antwoord

(-3)2 betekent in woorden: het kwadraat van -3, dus dat bereken je door -3 en -3 te vermenigvuldigen:

-3 × -3 = 9

-32 betekent in woorden: het tegengestelde van 3 kwadraat, dus dat bereken je zo:

-32 = - 3×3 = -9

En zoals je ziet komt daar heel iets anders uit! Als je bij formules als x2+2 voor x bijvoorbeeld -3 invult dan wil je het kwadraat hebben van -3, dus:
(-3)2+2=9+2=11.

Hopelijk helpt dat...

WvR
woensdag 13 oktober 2004

©2001-2024 WisFaq