Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Verhouding gulden snede

Ik weet dat je de formule x2 + x - 1 = 0 krijgt.
Ik snap echter niet wat je voor x moet invullen om x = (–1 + 5)/2 te krijgen
(als het kan geen engelse links aub)

VH
Leerling bovenbouw havo-vwo - maandag 22 april 2002

Antwoord

Je hoeft niets voor x in te vullen, maar je moet de vergelijking x2 - x - 1 = 0 oplossen met de abc-formule! (En niet x² + x -1!)
Je krijgt dan twee oplossingen waarvan alleen degene die je zelf noemt voldoet. Waarom voldoet die andere oplossing niet?

Succes!

Zie Phi

DvdL
maandag 22 april 2002

©2001-2024 WisFaq