Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Goniometrische Functie en een GF met een wortelfunctie

Hallo,

Echter kom ik niet uit deze opgave, kunnen jullie mij hierbij helpen.

ik moet de dy/dx vinden van de volgende functie:

y=Ö(cos(Öx))

uit de volgende kom ik ook niet het moet op 2 manier oplosbaar zijn. met logaritmische differentiëren en zonder.
hier bij moet ook de de dy/dx gevonden worden.

y=xsinx

Hartelijk dank voor jullie hulp, weet niet wat ik zonder jullie zou moeten.

Marjo.

Marjol
Student hbo - dinsdag 12 oktober 2004

Antwoord

De eerste afgeleide :
y = Öu met u = cos v met v = Öx.

Dus Dy = 1/2Öu.Du =
1/2Öu.(-sin v).Dv =
1/2Ö(cos v).(-sin v).1/2Öx =
1/2Ö(cosÖx.(-sinÖx).1/2Öx = ...

De tweede afgeleide :

eerste methode :
gebruik de formule : D f(x)g(x) =
g(x).f(x)g(x)-1.Df(x) + f(x)g(x).lnf(x).Dg(x).

tweede methode :
ln y = sin x.ln x

dus Dy/y = ***(afgeleide van product)

Dy = y.*** = xsin x.***

LL
dinsdag 12 oktober 2004

©2001-2024 WisFaq