\require{AMSmath} Logaritmen als macht Hoe kan ik een logaritme dat als macht gebruikt wordt naar beneden krijgen? Dus hoe kan ik bv. xlog(3x)/(2x)log2x= 5 oplossen ? Kristo 3de graad ASO - maandag 11 oktober 2004 Antwoord xlog(3x)=(10log(x))log(3x)=10log(x)×log(3x). 2xlog(2x)=(10log(2x))log(2x)=10log(2x)×log(2x) In het linkerlid staat dan een deling van twee machten van 10. Met 10a/10b=10a-b kun je er dan één macht van 10 van maken. Probeer je het verder even? hk maandag 11 oktober 2004 ©2001-2024 WisFaq
\require{AMSmath}
Hoe kan ik een logaritme dat als macht gebruikt wordt naar beneden krijgen? Dus hoe kan ik bv. xlog(3x)/(2x)log2x= 5 oplossen ? Kristo 3de graad ASO - maandag 11 oktober 2004
Kristo 3de graad ASO - maandag 11 oktober 2004
xlog(3x)=(10log(x))log(3x)=10log(x)×log(3x). 2xlog(2x)=(10log(2x))log(2x)=10log(2x)×log(2x) In het linkerlid staat dan een deling van twee machten van 10. Met 10a/10b=10a-b kun je er dan één macht van 10 van maken. Probeer je het verder even? hk maandag 11 oktober 2004
hk maandag 11 oktober 2004
©2001-2024 WisFaq