Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Hoe moet ik die x en y zoeken ?

Beste

Ik probeer de vergelijking op te lossen van de vorm y = m * x + q

gegeven:
========

y = -2x - 3

gevraagd:
=========
(0,y); (x,3)

Kan je mij eens helpen hoe ik te werk ga dan kan ik de rest gaan oplossen?

Steven
Leerling mbo - maandag 11 oktober 2004

Antwoord

(0,y) betekent (x=0,y=onbekend).
Als je dit in de gegeven vergelijking invult, dan kun je y berekenen:
y=-2*0 -3
y= 0 -3
y= -3
Levert het getallenpaar (0,-3) op.

Evenzo (x,3) betekent (x=onbekend, y=3).
Als je dit in de gegeven vergelijking invult, dan kun je x berekenen.

TvR
maandag 11 oktober 2004

©2001-2024 WisFaq