Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Horizontale asymptoten

ik snap nu wel hoe je de verticale asymptoten kan uit rekenen maar niet de horizontale, en ik heb er morgen een SE over en het i niet uit gelegt

en wat betekent: ¥

antwoord graag snel

natasj
Leerling bovenbouw havo-vwo - zondag 10 oktober 2004

Antwoord

De horizontale asymptoot van de functie (ax+b)/(cx+d)= a/c
Wel eerst nagaan of geldt: a/b¹c/d en c¹0
voorbeeld: (3x-2)/(2x+1) H.A.= 3/2 dwz de lijn y=11/2
¥is het symbool voor "oneindig".

met groet

pl
zondag 10 oktober 2004

©2001-2024 WisFaq