Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Probleem met TI-84 Plus

Met m'n rekenmachine (TI-84 Plus) kan ik maar 1 grafiek per keer invoeren. Een aantal weken geleden kon ik als ik op de knop linksboven (Y=) drukte zoveel formules invoeren als ik zelf wou. De grafiek van deze ingevoerde formules worden dan getekent als je op graph of trace drukt. Er stond in het menu Y= voor Y1=, Y2=, Y3= enz. altijd een schuine streep. Deze kan je veranderen door op dat teken te gaan staan en dan op de Enter knop te drukken. Maar ik krijg de schuine streep niet meer terug. Er staan tekens die ik hiervoor nog nooit gezien heb. Er staat een pijltje als je daarop gaat staan en je drukt op Enter krijg je twee pijltje waarvan de achterste lichtgekleurd is en de voorste zwart. Als je nog een keer op Enter drukt krijg je een zwart pijltje met een zwart rechthoekje ervoor. Ik kan bij alle drie verschillende tekens maar 1 formule tegelijk invoeren. Als je naar Window gaat dan staat er normaal gesproken Window met daaronder Xmin=, Xmax=, Xscl=, Ymin enz. Maar nu is er naast Window het menu Settings verschenen. Als je naar Settings gaat zie je ongeveer dezelfde tekens als je bij y= ziet. Een pijltje met twee verticale streepjes ernaast daarnaast een pijltje en daarnaast 2 pijltjes. Als je op 1 van deze tekens gaat staan en je drukt op Enter en je gaat dan weer naar Y= dan veranderdt het teken in 1 van deze tekens. Weet iemand hoe je de normale tekens (de schuine streep) weer tevoorschijn krijgt, want ik kom er niet uit. Ik kan het ook niet in de handleiding vinden. Alvast bedankt.

Hilber
Leerling bovenbouw havo-vwo - zaterdag 9 oktober 2004

Antwoord

Een mogelijke oplossing is het toestel te resetten.

Druk op "2nd" en op het "+"-teken.
Kies de tweede optie (memory), all memory, enz...

Je bent dan wel al je gegevens kwijt, indien nodig kun je die eerst bewaren op je computer.

LL
zaterdag 9 oktober 2004

Re: Probleem met TI-84 Plus

©2001-2024 WisFaq