Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Standaardafwijking

in mijn boek staat:
er wordt met 3 dobbelstenen gegooid het aantal ogen op de dobbelstenen is X1, X2, X3 de totaal aantal ogen is een stochast T = X1 + X2 + X3
laat met behulp van de formules zien dat
E(t) = 3 x E(x1), VAR(t) = 3 x VAR(X1), s(T)= Ö(3 x s(X1)
de eerste twee snap ik wel maar de laatste met die sigma snap ik niet (de standaarddeviatie)

brigit
Leerling bovenbouw havo-vwo - vrijdag 8 oktober 2004

Antwoord

Er geldt: s(X1)=Ö(VAR(X1)), waar volgens mij gegeven:

VAR(t) = 3·VAR(X1)

..volgt:

s(t) = Ö(3·VAR(X1))
s(t) = ÖÖ(VAR(X1))
s(t) = Ös(X1)

WvR
vrijdag 8 oktober 2004

©2001-2025 WisFaq