\require{AMSmath} Bewijs van matrix door volledige inductie Hallo, ik heb een probleem met deze matrix te bewijzen door volledige inductie :"nÎ0 : [diag(3,-4,0,2)]n = diag(3n,(-4)n,0.2n)als ik k-1 als exponent probeer kom ik er niet goed uit kunnen jullie me op weg helpen?bedankt winny 2de graad ASO - vrijdag 8 oktober 2004 Antwoord 1) De bewering klopt voor n=12) Stel dat voor n=k-1 de bewering klopt...3) ...klopt ze dan ook voor n=k?[diag(3,-4,0,2)]^k= [diag(3,-4,0,2)]^(k-1) . [diag(3,-4,0,2)]Hierin is de eerste factor gekend (zie puntje 2)Reken verder uit. Bekom je wat je op basis van het te bewijzen zou verwachten? Zo ja, bewijs klaar! Want uit n=1 volgt dan n=2, n=3, n=4, ... cl vrijdag 8 oktober 2004 ©2001-2024 WisFaq
\require{AMSmath}
Hallo, ik heb een probleem met deze matrix te bewijzen door volledige inductie :"nÎ0 : [diag(3,-4,0,2)]n = diag(3n,(-4)n,0.2n)als ik k-1 als exponent probeer kom ik er niet goed uit kunnen jullie me op weg helpen?bedankt winny 2de graad ASO - vrijdag 8 oktober 2004
winny 2de graad ASO - vrijdag 8 oktober 2004
1) De bewering klopt voor n=12) Stel dat voor n=k-1 de bewering klopt...3) ...klopt ze dan ook voor n=k?[diag(3,-4,0,2)]^k= [diag(3,-4,0,2)]^(k-1) . [diag(3,-4,0,2)]Hierin is de eerste factor gekend (zie puntje 2)Reken verder uit. Bekom je wat je op basis van het te bewijzen zou verwachten? Zo ja, bewijs klaar! Want uit n=1 volgt dan n=2, n=3, n=4, ... cl vrijdag 8 oktober 2004
cl vrijdag 8 oktober 2004
©2001-2024 WisFaq