Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Inhoud van een aquarium

Een aquarium is 45 cm lang, 30 cm breed en 23 cm hoog.
lxbxh, maar dan omzetten naar dm³ en dat zou ik niet weten,
Volgens mij kom ik op ongeveer 240 liter uit. Is dat zo?

M. de
Ouder - vrijdag 8 oktober 2004

Antwoord

Dat is aan de ruime kant... onthoud dat 1 dm3=1 liter. Er zijn dan twee manieren om dit 'handig' te berekenen:

1.
Zet alle maten om in dm.
Dus 4,5·3,0·2,3 = 31,05 dm3 = 31,05 liter

2.
Bereken eerst: 45·30·23 = 31050 cm3 = 31,05 dm3 = 31,05 liter

Dus scheelt nogal...

WvR
vrijdag 8 oktober 2004

©2001-2024 WisFaq