Loading jsMath...



Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Kansrekenen met de lotto

Beste,

vraag: Is de kans voor 3 juiste getallen bij de lotto met 210 formulieren en 6 (telkens verschillende) getallen even groot als de kans op 3juiste getallen met 1 formulier en 10 getallen?

Alvast bedankt

Johan
2de graad ASO - vrijdag 8 oktober 2004

Antwoord

P1=P(3 juiste getallen met 1 formulier)
P2=P(3 juiste getallen op minstens 1 formulier bij 210 formulier)
P3=P(3 juisten getallen met 1 formulier en 10 getallen ingevuld)

P1= (39 over 3)*(6 over 3) / (45 over 6).
P2= 1 - (1 -p1)^210
P3= (35 over 3)*(10 over 3) / (45 over 6)

Met een rekenmachine is e.e.a. uit te rekenen, en
P2 ligt in de buurt van 1, en P3 in de buurt van 0.

TvR
maandag 11 oktober 2004

 Re: Kansrekenen met de lotto 

©2001-2025 WisFaq