Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Hoe bereken ik de omtrek van een cirkel als de diameter bekend is?

Hoe bereken ik de omtrek van een cirkel als de diameter bekend is?

w peek
Leerling onderbouw vmbo-havo-vwo - vrijdag 8 oktober 2004

Antwoord

De formule voor de omtrek van een cirkel is:
Omtrek = 2·p·r
Hierin is 'r' de straal van de cirkel en p is een vaststaand getal dat ongeveer 3,14 is, maar waarschijnlijk ook wel op je rekenmachine te vinden is.
De diameter (d) van een cirkel is eigenlijk gelijk aan twee keer de straal ofwel: d = 2·r
Je hebt dus nu twee formules:
Omtrek = 2·p·r
d = = 2·r

Hopelijk kom je er nu zelf verder uit.

M.v.g.
PHS

PHS
vrijdag 8 oktober 2004

Re: Hoe bereken ik de omtrek van een cirkel als de diameter bekend is?

©2001-2025 WisFaq