\require{AMSmath} Rekenkundige rij Gegeven is: t13 + t21 = 118, en t44= 35.Hoe moet ik hiermee S114 berekenen? chiara Student hbo - donderdag 7 oktober 2004 Antwoord Voor een rekenkundige rij geldt:tn=tn-1+awaarbij a een vast getal is...Gegeven:t13+t21=118t44=35Daaruit kan je afleiden:t13+t21=t1+12·a+t1+20·a=2·t1+32·a=118t44=t1+43·a=35Je krijgt dan een stelsel (met b=t1)32a+2b=11843a+b=3532a+2b=11886a+2b=70-54a=48a=-8/9b=732/9Dus:tn=tn-1-8/9t1=732/9De som S114 zou dan eenvoudig te bepalen moeten zijn, omdat geldt dat:Sn=1/2·n·(t1+tn) WvR vrijdag 8 oktober 2004 ©2001-2024 WisFaq
\require{AMSmath}
Gegeven is: t13 + t21 = 118, en t44= 35.Hoe moet ik hiermee S114 berekenen? chiara Student hbo - donderdag 7 oktober 2004
chiara Student hbo - donderdag 7 oktober 2004
Voor een rekenkundige rij geldt:tn=tn-1+awaarbij a een vast getal is...Gegeven:t13+t21=118t44=35Daaruit kan je afleiden:t13+t21=t1+12·a+t1+20·a=2·t1+32·a=118t44=t1+43·a=35Je krijgt dan een stelsel (met b=t1)32a+2b=11843a+b=3532a+2b=11886a+2b=70-54a=48a=-8/9b=732/9Dus:tn=tn-1-8/9t1=732/9De som S114 zou dan eenvoudig te bepalen moeten zijn, omdat geldt dat:Sn=1/2·n·(t1+tn) WvR vrijdag 8 oktober 2004
WvR vrijdag 8 oktober 2004
©2001-2024 WisFaq