\require{AMSmath} Formule omzetten in een andere vorm Ik heb hier een som waar toch zeker wel wat wiskunde-kennis voor nodig is. Komt ie: Bewijs dat de formule 1/f = 1/b + 1/v gelijk is aan b+v = v2/(v-f) Duizendmaal dank voor diegene die dit kan oplossen. Ik heb het echt nodig, en kom er echt niet meer uit. Martin Student hbo - zaterdag 20 april 2002 Antwoord Begin eens achteraan! Uit b+v = v2/(v-f) volgt na kruislings vermenigvuldigen dat (b+v).(v-f) = v2 Uitwerken geeft: bv - bf + v2 - vf = v2 ofwel bv = bf + vf ofwel bv = (b+v).f ofwel (b+v)/bv = 1/f ofwel 1/b + 1/v = 1/f MBL zaterdag 20 april 2002 ©2001-2024 WisFaq
\require{AMSmath}
Ik heb hier een som waar toch zeker wel wat wiskunde-kennis voor nodig is. Komt ie: Bewijs dat de formule 1/f = 1/b + 1/v gelijk is aan b+v = v2/(v-f) Duizendmaal dank voor diegene die dit kan oplossen. Ik heb het echt nodig, en kom er echt niet meer uit. Martin Student hbo - zaterdag 20 april 2002
Martin Student hbo - zaterdag 20 april 2002
Begin eens achteraan! Uit b+v = v2/(v-f) volgt na kruislings vermenigvuldigen dat (b+v).(v-f) = v2 Uitwerken geeft: bv - bf + v2 - vf = v2 ofwel bv = bf + vf ofwel bv = (b+v).f ofwel (b+v)/bv = 1/f ofwel 1/b + 1/v = 1/f MBL zaterdag 20 april 2002
MBL zaterdag 20 april 2002
©2001-2024 WisFaq