Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Quotiëntfunctie

Beste mensen,

Geg.: y=x+2
y=-2x+4
Gevr.: Bereken k(x)= f(x) : g(x) + controleren
Oplossing:

Ben ik al goed begonnen door de helling uit te rekenen d.m.v de volgende formule
k(x) = x+2 / -2x+4 2 / -2+4 = 1 (helling = 1)

Zo ja, hoe moet ik nu verder?? Zo nee wat doe ik nu fout??
Alvast bedankt.

Groetjes, Niels

Niels
Iets anders - woensdag 6 oktober 2004

Antwoord

Het is me volslagen onduidelijk wat je nou precies wilt.
Je schrijft dat je f(x) : g(x) moet berekenen (hoewel je verzuimt te zeggen wat f en g zijn!), maar je geeft zelf het antwoord al. Blijkbaar is k(x) = (x+2)/(-2x+4).
Maar is dit 'uitrekenen'? Het enige dat je hier doet is een quotiëntfunctie opstellen en meer niet.
Daarna heb je het over hellingen, maar dat ziet er, zachtjes gezegd, nogal apart uit. Kortom: wat is hier nou de bedoeling van?

MBL
woensdag 6 oktober 2004

©2001-2024 WisFaq