Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Vectorvoorstellingen

Ik heb gezocht naar antwoorden en zelf geprobeerd maar ik kom niet uit onderstaande opgave:

gegeven de vectorvoorstellingen van 2 vlakken V en W:
V: (x, y, z)=(0,2,0)+labda*(1,0,0)+mu8(0,1,-1)
W: (x, y, z)=(4,0,0)+labda*(0,0,1)+mu8(2,-1,0)

a) Geef een vectorvoorstelling van een normaalvlak U van V en W.
b) Bereken de grootte van de hoek a die V en W met elkaar maken.

Ik hoop op een antwoord

Coen W
Student hbo - woensdag 6 oktober 2004

Antwoord

Stel een normaalvector van V is (a1,a2,a3)
Stel een normaalvector van W is (b1,b2,b3)

a)
(x,y,z)=l(a1,a2,a3)+m(b1,b2,b3)
b)
Noem de hoek tussen V en W: f. Dan geldt:
cos(f)=|a1b1+a2b2+a3b3|/(Ö(a12+a22+a32)Ö(b12+b22+b32))

hk
woensdag 6 oktober 2004

 Re: Vectorvoorstellingen 
 Re: Vectorvoorstellingen 

©2001-2024 WisFaq