Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Een eenvoudige ongelijkheid oplossen

Hallo,
Ik kom hier echt niet uit..
3x-52x
...heeft iemand hier een handig trucje voor ofzo?

Heale
Leerling bovenbouw vmbo - woensdag 6 oktober 2004

Antwoord

De eerste stap is om te kijken wanneer
3x-5 = 2x
Dat wil zeggen wanneer de lijn y=3x-5 en y=2x elkaar snijden.
Dit kan je oplossen met de weegschaalmethode.
Om hiermee te oefenen klik hier
3x - 5=2x
-2x-2x
x - 5=0
x=5

Bij x=5 snijden de twee lijnen elkaar.
Teken nu in één assenstelsel de lijn y=3x-5 en de lijn y=2x en lees hierin af wanneer 3x-52x.

wh
woensdag 6 oktober 2004

©2001-2024 WisFaq