\require{AMSmath} Hoe plot ik een formule waar een breuk in staat op mijn TI83? Hoe plot ik een formule waar een breuk in staat op mijn TI83?A=9+5/((0.05T-2)2+1) Franci Leerling bovenbouw havo-vwo - dinsdag 5 oktober 2004 Antwoord Zoals je ziet heb ik wat haakjes aan je formule toegevoegd! Dat is ook belangrijk als je de grafiek wilt plotten op je GR. Vul bij Y= je formule in:Stel daarna je Window in. Dit vereist toch enig inzicht in de formule! Wat is nu een handige intelling voor de x-as?Zo te zien kan je voor x best waarden tot 100 nemen. 0,05 maal 100 is 5... en dat lijkt dan nog redelijk...Aan de formule kan je zien dat y zo'n beetje tussen 9 en 14 blijft.... kijk maar eens goed!(Uiteraard kan je ook wat experimeteren met verschillende waarden voor het 'window' en andere opties gebruiken van het zoom-menu.)..en dan krijg je de volgende grafiek in beeld als je op Graph klikt...Hopelijk helpt dat. WvR woensdag 6 oktober 2004 ©2001-2024 WisFaq
\require{AMSmath}
Hoe plot ik een formule waar een breuk in staat op mijn TI83?A=9+5/((0.05T-2)2+1) Franci Leerling bovenbouw havo-vwo - dinsdag 5 oktober 2004
Franci Leerling bovenbouw havo-vwo - dinsdag 5 oktober 2004
Zoals je ziet heb ik wat haakjes aan je formule toegevoegd! Dat is ook belangrijk als je de grafiek wilt plotten op je GR. Vul bij Y= je formule in:Stel daarna je Window in. Dit vereist toch enig inzicht in de formule! Wat is nu een handige intelling voor de x-as?Zo te zien kan je voor x best waarden tot 100 nemen. 0,05 maal 100 is 5... en dat lijkt dan nog redelijk...Aan de formule kan je zien dat y zo'n beetje tussen 9 en 14 blijft.... kijk maar eens goed!(Uiteraard kan je ook wat experimeteren met verschillende waarden voor het 'window' en andere opties gebruiken van het zoom-menu.)..en dan krijg je de volgende grafiek in beeld als je op Graph klikt...Hopelijk helpt dat. WvR woensdag 6 oktober 2004
WvR woensdag 6 oktober 2004
©2001-2024 WisFaq