Loading jsMath...



Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Het bewijs dat 1=1

Ooit (meer dan 45 jaar geleden) leerde ik bij het onderdeel rekenkunde het bewijs te leveren dat 1=1. Ik heb dit altijd onthouden omdat ik het zo frappant vond. Nu vraagt mij iemand dit bewijs te leveren, maar ik kan dat niet meer.
Kunt U mij vertellen hoe ik aan dit bewijs kan komen?

F.H. v
Iets anders - dinsdag 5 oktober 2004

Antwoord

Het is mij niet bekend dat in de wiskunde wordt bewezen dat 'iets' gelijk is aan 'zichzelf'. Waarom zou je gaan aantonen dat 1 = 1? Dat lijkt mij nogal evident en zou als axioma kunnen dienen. Maar ik weet natuurlijk niet wat je vroeger zo frappant gevonden hebt.
Ben je niet in de war met de bewijzen waarin men aantoont dat 1 = 2? Dat lijkt me ook veel grappiger, zij het dat het minder waar is als de uitspraak dat 1 = 1.

MBL
woensdag 6 oktober 2004

 Re: Het bewijs dat 1=1 

©2001-2025 WisFaq