Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Optellen van breuken

Hoe kan ik 1/2 + 1/3 + 1/4 optellen? En hoe bepaal ik dan de gelijke noemer?

Coen M
Leerling bovenbouw vmbo - dinsdag 5 oktober 2004

Antwoord

Hallo Koen,

Als gelijke noemer zou je kunnen nemen het product van de noemers in je optelling.
In dit geval dus 2.3.4 = 24.De uitkomst moet je dan nog wel vereenvoudigen.

Je kunt ook zoeken naar het kleinste getal dat je door 2, 3 en 4 kunt delen met rest = 0.
Dat is het getal 12, want 12/2=6; 12/3 = 4 en 12/4 = 3.

wl
dinsdag 5 oktober 2004

©2001-2024 WisFaq