\require{AMSmath} Fibonaccigetallen en ggd Graag wat hulp bij de volgende vraag :Wat is de grootste gemene deler van 2 opeenvolgende fibonaccigetallen ?Groeten.. Magnet Student universiteit - vrijdag 19 april 2002 Antwoord Er geldt:GGD(F(m),F(n))=F(GGD(m,n))VoorbeeldF(6)=8F(12)=144GGD(8,144)=8 of ook GGD(F(6),F(12))=F(GGD(6,12)=F(6)=8 Zie Fibonacci number (Prime Pages Glossery) WvR vrijdag 19 april 2002 ©2001-2024 WisFaq
\require{AMSmath}
Graag wat hulp bij de volgende vraag :Wat is de grootste gemene deler van 2 opeenvolgende fibonaccigetallen ?Groeten.. Magnet Student universiteit - vrijdag 19 april 2002
Magnet Student universiteit - vrijdag 19 april 2002
Er geldt:GGD(F(m),F(n))=F(GGD(m,n))VoorbeeldF(6)=8F(12)=144GGD(8,144)=8 of ook GGD(F(6),F(12))=F(GGD(6,12)=F(6)=8 Zie Fibonacci number (Prime Pages Glossery) WvR vrijdag 19 april 2002
Zie Fibonacci number (Prime Pages Glossery)
WvR vrijdag 19 april 2002
©2001-2024 WisFaq