Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Procenten

als er 16 miljoen joden wonen in de wereld en 4miljoen in amerika hoeveel procent is dat leg svp uit met formule .en hoe bereken je dan als er 16 miljoen joden wonen in de wereld in in ned b.v 130.000please help

prisci
Leerling onderbouw vmbo-havo-vwo - maandag 4 oktober 2004

Antwoord

Hallo Priscilla,

Procenten zijn gewoon breuken met de noemer gelijk aan 100.
4 van de 16 = 4/16 deel = 1/4 deel =25/100 deel = 25%. Of korter 4/16.100% = 25 %

Bij de tweede vraag moet je eerst 130000 omzetten in miljoenen. 0,13/16.100% 0,8 %

wl
maandag 4 oktober 2004

©2001-2024 WisFaq