Loading jsMath...



Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

De oplossing van twee functies

Hallo :),
Ik heb moeilijkheden met een vraag die als volgt luidt: "geef in één decimaal nauwkeurig de oplossing van f'(x) = f (x)". Hierbij is gegeven dat f(x) = x - 4Öx.
Kan iemand mij uitleggen hoe ik dit aanpak? Ik weet namelijk niet precies wat ze willen. Alvast dank.
Groeten,

Hans
Leerling bovenbouw havo-vwo - zondag 3 oktober 2004

Antwoord

Ik vermoed dat je eerst de afgeleide van f moet bepalen. Vervolgens ga je snijpunten van f en f' berekenen. Dit doe je door f gelijk te stellen aan f', dus f(x)=f'(x). Je krijgt dan een vergelijking die je op zou moeten kunnen lossen. De x-coördinaten geven je dan de oplossingen.
Probeer 't, daarna nog vragen dan reageer maar...

WvR
zondag 3 oktober 2004

 Re: De oplossing van twee functies 

©2001-2025 WisFaq