Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Tekenverloop van een irrationale functie

f(x)= Ö(1-x) -Ö(1+x)
Hoe kan ik weten waar deze functie positief of negatief is?
Ik heb reeds het nulpunt berekend, dat is x=0 en het domein is van ]-1, 1[. Hoe kan ik weten dat het teken tussen -1 en 0 positief is en tussen 0 en 1 negatief??
Alvast bedankt!

Els
3de graad ASO - zaterdag 2 oktober 2004

Antwoord

Even een getal invullen, denk ik...

f(-1/2)=Ö(1--1/2)-Ö(1+-1/2)=Ö11/2-Ö1/20
f(1/2)=...

Het idee is dat als er tussen -1 en 0 geen nulpunten zijn (of asymptoten!) en f(-1/2)0 dan is de functie op het hele interval groter dan nul. Snap je?

WvR
zaterdag 2 oktober 2004

©2001-2024 WisFaq