\require{AMSmath} Functieverloop van irrationale functies Hoe moet ik de tweede afgeleiden van y=Ö(x2-4x+3) berekenen? Ik het reeds de eerste afgeleide berekend:y= x-2 ___ Ö(x2-4x+3)Hieruit heb ik nogmaals de afgeleide berekend:y= -8x+7 _____ Ö(x2-4x+3)Maar hier staat dat het antwoord -1___________________Ö(x2-4x+3)2zou moeten zijn! Welke formule moet ik dan gebruiken om deze uitkomst te bekomen??Alvast bedankt Els 3de graad ASO - zaterdag 2 oktober 2004 Antwoord Het kan natuurlijk op verschillende manieren, maar met de quotientregel gaat het prima: Die laatste kwadraat van jou is dus een derdemacht, denk ik. Hopelijk helpt dat... WvR zaterdag 2 oktober 2004 ©2001-2024 WisFaq
\require{AMSmath}
Hoe moet ik de tweede afgeleiden van y=Ö(x2-4x+3) berekenen? Ik het reeds de eerste afgeleide berekend:y= x-2 ___ Ö(x2-4x+3)Hieruit heb ik nogmaals de afgeleide berekend:y= -8x+7 _____ Ö(x2-4x+3)Maar hier staat dat het antwoord -1___________________Ö(x2-4x+3)2zou moeten zijn! Welke formule moet ik dan gebruiken om deze uitkomst te bekomen??Alvast bedankt Els 3de graad ASO - zaterdag 2 oktober 2004
y= x-2 ___ Ö(x2-4x+3)
y= -8x+7 _____ Ö(x2-4x+3)
-1___________________Ö(x2-4x+3)2
Els 3de graad ASO - zaterdag 2 oktober 2004
Het kan natuurlijk op verschillende manieren, maar met de quotientregel gaat het prima: Die laatste kwadraat van jou is dus een derdemacht, denk ik. Hopelijk helpt dat... WvR zaterdag 2 oktober 2004
WvR zaterdag 2 oktober 2004
©2001-2024 WisFaq