Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Enkelvoudige intrest

Twee kapitalen verschillen 200 euro en staan uit tegen 5%. Na 1 jaar is de som van hun eindwaarden 1750. Bereken beide kapitalen.
formulegebruik$\to$ I(intrest)=k(beginkapitaal).i(rentevoet).n(looptijd)

Bart C
Overige TSO-BSO - zaterdag 2 oktober 2004

Antwoord

Noem het kleinste kapitaal K.
Het grotere kapitaal is dan K+200.
Er geldt dan: 1,05(K+K+200)=1750.
Dus 1,05(2K+200)=1750.
Bereken nu K en dan weet je ook K+200.

hk
zaterdag 2 oktober 2004

Re: Enkelvoudige intrest

©2001-2025 WisFaq