\require{AMSmath} Toepassingen op de bewerkingen met reële getallen Verdeel 2/7 in 2 breuken zodat de ene breuk 1/5 meer is dan de andere... stijn Overige TSO-BSO - donderdag 30 september 2004 Antwoord Stel de eerste breuk gelijk aan a/b.De tweede breuk is dan gelijk aan a/b + 1/5.Je kan dan schrijven dat : 2/7 = a/b + (a/b + 1/5) 2/7 = 2a/b + 1/5Zet nu alles op gelijke noemer en los b op in functie van a.Stel a gelijk aan de noemer van de breuk en zo ken je ook de waarde van b. LL donderdag 30 september 2004 ©2001-2024 WisFaq
\require{AMSmath}
Verdeel 2/7 in 2 breuken zodat de ene breuk 1/5 meer is dan de andere... stijn Overige TSO-BSO - donderdag 30 september 2004
stijn Overige TSO-BSO - donderdag 30 september 2004
Stel de eerste breuk gelijk aan a/b.De tweede breuk is dan gelijk aan a/b + 1/5.Je kan dan schrijven dat : 2/7 = a/b + (a/b + 1/5) 2/7 = 2a/b + 1/5Zet nu alles op gelijke noemer en los b op in functie van a.Stel a gelijk aan de noemer van de breuk en zo ken je ook de waarde van b. LL donderdag 30 september 2004
LL donderdag 30 september 2004
©2001-2024 WisFaq