Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

 Dit is een reactie op vraag 27898 

Re: 4 vergelijkingen, 4 onbekenden

Oei,
Ik bemerk een foutje in men formules ...
Het moest zijn:

265 = A(B+C+D)/(A+B+C+D)
257 = C(A+B+D)/(A+B+C+D)
261 = B(A+C+D)/(A+B+C+D)
264 = D(A+B+C)/(A+B+C+D)

sorry voor de foute opgave

wim
Student Hoger Onderwijs België - dinsdag 28 september 2004

Antwoord

Beste Wim,

Volgens mij is dit stelsel niet exact op te lossen. Ik heb Maple ook eens geprobeerd, die lukt het niet exact, en als je het numeriek laat doen dan komen er wat afgeronde antwoorden.

Sorry, ik denk niet dat we een bevredigend antwoord hebben. Het zou kunnen helpen als je de context van de opgave gaf.

FvL
zaterdag 2 oktober 2004

 Re: Re: 4 vergelijkingen, 4 onbekenden 

©2001-2024 WisFaq