Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Vectorvoorstelling

wat verstaat men precies onder een vectorvoorstelling vna een lijn en hoe verekent men hierbij het snijpunt van 2lijnen, beide met vectorvoorstelling??

Als een punt S tussen de punten A en B ligt,hoe lijd je dan de formule af waarbij S wordt uitgedrukt in A en B?

moniqu
Leerling bovenbouw havo-vwo - dinsdag 28 september 2004

Antwoord

Een rechte wordt volledig bepaald door een punt A en een richting R. Alle andere punten worden dus gevonden door bij het ene gegeven punt een veelvoud van de richtingsvector op te tellen.

P = A + lR, lÎ

Voor een rechte door twee punten A en B is B-A een richtingsvector. De vergelijking van die rechte is dus

S = A + l(B-A) = (1-l)A + lB

Voor een goed begrip: S is de vector OS, A is de vector OA, B is de vector OB met O de oorsprong...

cl
dinsdag 28 september 2004

©2001-2025 WisFaq