Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

 Dit is een reactie op vraag 4279 

Re: Hoe bereken ik de annuiteiten?

Graag even helpen:

Kredietbedrag is € 1000, af te lossen in 12 maanden tegen een intrestvergoeding van 12% per jaar.
Hoeveel moet ik maandelijks aflossen?

Alvast hartelijk dank.

Humphr
Iets anders - dinsdag 28 september 2004

Antwoord

12% omzetten in een maandelijkse intrestvoet (zie Maandelijkse intrestvoet?) geeft 0,95%.

Om je andere vraag ook te beantwoorden: de formule voor een jaarlijkse of een maandelijke aflossing is identiek, alleen de variabelen benoemen we anders. We gebruiken een maandelijkse aflossing ipv een jaarlijkse, een maandelijkse intrestvoet ipv een jaarlijkse en het aantal jaartermijnen wordt het aantal maandtermijnen.

We krijgen dan:
1.000 = a * ((1 - (1,0095)-12) / 0,0095)
1.000 = a * 11,29071533
a = 1.000 / 11,29071533
a = 88,56834763

of een maandelijkse aflossing van 88,57 euro

Groetjes,

tg
zondag 3 oktober 2004

©2001-2024 WisFaq