Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Grafiek van een cirkel

Hoi,

Ik ben op zoek naar een functie waarbij je een grafiek bekomt met een cirkel straal 3 en middelpunt (3,0)
Ik weet dat de functie voor een cirkel met straal 1, middelpunt (0,0) y=±Ö4-x2

Alvast bedankt
Marina

Marina
Student Hoger Onderwijs België - maandag 27 september 2004

Antwoord

Dat is nochtans fout, de straal van die laatste is 2

Cirkel met middelpunt (a,b) en straal R

(x-a)2 + (y-b)2 = R2 (volgt meteen uit de stelling van Pythagoras)

Dit is GEEN functie, aangezien er met 1 x-waarde meerdere (over het algemeen 2) y-waarden overeenkomen. Je kan die vergelijking wel opsplitsen in twee delen die wel functies zijn:

y = b +/- Ö(R2-(x-a)2)

cl
maandag 27 september 2004

©2001-2024 WisFaq