Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Opsporen van extreme waarden

ik heb een probleem met een oefening van analyse.

In het vierkant abcd is ||ab||=A. We nemen de punten eÎ[ab], fÎ[bc], gÎ[cd], hÎ[da] zodanig dat ||ae||=||bf||=||cg||=||dh||=x.

Bepaal x zodanig dat de oppervlakte van het vierkant efgh een minimum bereikt

Ik hoop dat jullie kunnen helpen. Het enige wat ik eigenlijk nodig heb is de formule waarvan ik de afgeleide moet van berekenen.

Verhoe
3de graad ASO - maandag 27 september 2004

Antwoord

Even een plaatje:
q27857img1.gif
Van het vierkant gaan 4 congruente driehoeken af.
Hoe groot is de oppervlakte van deze 4 driehoekjes?
Hoe groot is dus de oppervlakte van het kleine vierkantje uitgedrukt in a en x?

hk
maandag 27 september 2004

©2001-2024 WisFaq