Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Een eenvoudige vergelijking oplossen

Hallo,
Kan iemand mij helpen deze vergelijking op te lossen..
3a + 6 = -a +4
volgens mij moet je de 4 naar voren halen dus is het:
7a +6= -a
en dan kom ik er niet meer uit wie kan mij helpen..
Alvast Bedankt

Sander
Leerling bovenbouw vmbo - maandag 27 september 2004

Antwoord

Hallo Sander,

Daar gaat iets mis!
Als je iets naar voren haalt dan moet je het teken veranderen.

3a + 6 = -a + 4
3a +6 -4 = -a
3a + 2 = -a
Daar schiet je dus niet veel mee op.
Breng je -a naar links en +6 naar rechts dan krijg je:
3a + a = 4 - 6
4a = -2
nu links en rechts delen door 4
a = -0,5

Balans methode:

3a + 6 = -a + 4
links en rechts +a geeft
4a + 6 = 4
links en rechts -6 geeft
4a = -2
links en rechts delen door 4 geeft
a = -0,5

Zie Een eenvoudige vergelijking oplossen

wl
maandag 27 september 2004

©2001-2024 WisFaq