\require{AMSmath} Oplossen van een vierdegraads vergelijking Los op:3z4+5z2+2=0Ik deed:stel z2=t3t2+5t+2=0D=1t=-2/3 en t=-1Dus z2=-2/3 en z2=-1Moet ik dan het volgende schrijven?z2= iÖ(2/3) en z2= iEn dan via de methode(x+yi)2= iÖ(2/3) de wortels berekenen?Wanneer moet je dat wel en wanneer niet doen?Kunnen jullie me verder helpen?Groetjes An 3de graad ASO - zaterdag 25 september 2004 Antwoord NaDus z2=-2/3 en z2=-1krijg je:z=±Ö(-2/3) of z=±Ö(-1)z=-iÖ(2/3) of z=iÖ(2/3) of z=-i of z=iZoiets kan je zelf makkelijk controleren via onderstaand scriptje: WvR zaterdag 25 september 2004 ©2001-2024 WisFaq
\require{AMSmath}
Los op:3z4+5z2+2=0Ik deed:stel z2=t3t2+5t+2=0D=1t=-2/3 en t=-1Dus z2=-2/3 en z2=-1Moet ik dan het volgende schrijven?z2= iÖ(2/3) en z2= iEn dan via de methode(x+yi)2= iÖ(2/3) de wortels berekenen?Wanneer moet je dat wel en wanneer niet doen?Kunnen jullie me verder helpen?Groetjes An 3de graad ASO - zaterdag 25 september 2004
An 3de graad ASO - zaterdag 25 september 2004
NaDus z2=-2/3 en z2=-1krijg je:z=±Ö(-2/3) of z=±Ö(-1)z=-iÖ(2/3) of z=iÖ(2/3) of z=-i of z=iZoiets kan je zelf makkelijk controleren via onderstaand scriptje: WvR zaterdag 25 september 2004
WvR zaterdag 25 september 2004
©2001-2024 WisFaq