Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Gevraagd: formule ring

Als de oppervlakte en de dikte van een ring gegeven zijn, met wat voor formule bepaal ik dan de buitendiamter van een ring?

groeten,

Kees K
Student universiteit - zaterdag 25 september 2004

Antwoord

Noemen we 2R de buitendiameter en 2r de binnendiameter,O de oppervlakte van de ring en d de dikte van de ring, dan geldt:
O=p(R2-r2) en d=R-r.
O=p(R2-r2)=p(R+r)(R-r)=pd(R+r), dus
R+r=O/(pd)

We hebben nu het stelsel:
R+r=O/(pd)
R-r=d

De beide vergelijkingen optellen levert:
2R=O/(pd)+d
Dus de buitendiameter is d+O/(pd)

hk
zaterdag 25 september 2004

©2001-2024 WisFaq